Zijn er premies voor u mogelijk?

Isolatie premies

De overheid wil dat elke woning zo goed mogelijk geïsoleerd is en in het kader daarvan zijn er tal van premies voor isolatiewerken tot een verlaging van het btw tarief mogelijk. Hieronder krijgt u van ons een duidelijk overzicht.

Isolatiewerken via Pinguin Isolatie

Als u isolatiewerken wilt laten uitvoeren dan kan dit vanzelfsprekend via ons gebeuren. Als u kiest voor ons als uw partner om uw woning te isoleren, dan staan wij u bij van A tot Z. D.w.z. dat wij u professioneel adviseren over alle mogelijkheden, materialen en prijzen. Daarnaast verzorgen wij het administratie gedeelte voor premieaanvragen en assisteren u bij de aanvraag van de bouwvergunning bij bijvoorbeeld gevelafwerking.

Zelf uitvoeren of laten uitvoeren?

Bepaalde isolatiewerken zoals zolderisolatie werden vroeger wel eens zelf uitgevoerd door mensen, maar vandaag is het interessanter om zolderisolatie, of welke isolatiewerken dan ook, te laten uitvoeren door een erkend aannemer. De voordelen zijn simpelweg te groot. Door de premies is het nl. goedkoper en u bent 100% zeker van een correcte plaatsing.

Contacteer ons dus voor meer informatie omtrent uw woning of gebouw. We maken dan graag tijd voor een vrijblijvend gesprek en offerte op maat.

Overzicht premies isolatie

Premies zolderisolatie & zoldervloerisolatie

De overheid wil dat elke woning tegen 2020 voorzien is van dakisolatie, zolderisolatie of zoldervloerisolatie. Om dit te stimuleren zijn er bepaalde premies mogelijk. Hieronder geven we u een duidelijk overzicht.


1. Isolatiepremie via uw netbeheerder

Voor zolderisolatie of zoldervloerisolatie krijgt u via uw netbeheerder (EANDIS of INFRAX) eveneens een premie in vele gevallen:

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premie-van-de-netbeheerder-voor-dakisolatie-zoldervloerisolatie-een-woning-appartement


2. Gemeentelijke of provinciale premie

In bepaalde gemeenten krijgt u nog een extra premie. Om te zien of u in aanmerking komt, kan u volgende website gebruiken:

http://www.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule


3. Verbeteringspremie

Voor verbouwingswerken om overbewoning te verhelpen krijgt u 50% van het bedrag van de voorgelegde facturen (inclusief btw). De premie bedraagt minimaal 600 euro en maximaal 1.250 euro.

U kunt de verbeteringspremie aanvragen als bewoner of als verhuurder. Om een verbeteringspremie te kunnen krijgen, moet uw woning minstens 25 jaar oud zijn en mag uw inkomen niet hoger zijn dan een vastgelegd bedrag.

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/vlaamse-verbeteringspremie

Gevelisolatie | Buitenmuren isoleren

Ook voor gevelisolatie en muurisolatie (buitenmuren) kan u aanspraak maken op een bepaalde premies.


1. Premie via uw netbeheerder

Je buitenmuren isoleren geeft je recht op een isolatiepremie van 15 euro/m². Het isolatiemateriaal moet een minimale Rd-waarde van 3 m²K/W hebben.

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premie-van-de-netbeheerder-voor-na-isolatie-van-een-buitenmuur

Binnengevelisolatie

Voor binnengevelisolatie kan u aanspraak maken op een bepaalde premies. Het gaat om dezelfde voorwaarden en premiehoogte als de buitenmuren.


1. Premie via uw netbeheerder

Je buitenmuren isoleren geeft je recht op een isolatiepremie van 15 euro/m². Het isolatiemateriaal moet een minimale Rd-waarde van 3 m²K/W hebben.


2. Verhoogde combinatiepremie via uw netbeheerder

Als u investeert in volledig nieuwe ramen met hoogrendementsglas én na-isolatie van uw buitenmuren dan kan u kans maken op een verhoogde premie via uw netbeheerder.

Renovatiepremie

Kiest u  bij ons voor een gevelrenovatie met nieuwe gevelbekleding zoals o.a. een nieuwe gevelsteen, gevelbepleistering of een gevelbekleding zoals bijvoorbeeld hout of sidings? Dan kan u in aanmerking komen voor een renovatiepremie.

Kiest u voor zolderrenovatie? Afhankelijk van wat er allemaal dient te gebeuren, kan er ook nagezien worden of u hiervoor in aanmerking komt.


Renovatiepremie via de Vlaamse Overheid

De belangrijkste voorwaarden zijn dat de woning minstens 25 jaar oud is en je minimum 2500 euro aan facturen moet kunnen voorleggen (excl. btw).

http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/werken-die-aanmerking-komen-voor-de-renovatiepremie

BTW tarief van 6% ipv 21%

Als je zelf isolatiemateriaal aankoopt om je isolatie zelf te plaatsen, betaal je 21% btw. Laat je je isolatie plaatsen door ons als aannemer, dan mogen we het isolatiemateriaal en plaatsingskost aanrekenen aan 6% i.p.v. 21% btw.

Je woning moet wel ouder dan 10 jaar zijn en de werken moeten uitgevoerd worden door een aannemer. Bovendien moet het gaat om een privéwoning, al mag ze maximaal voor de helft ook voor professionele doeleinden gebruikt worden.

https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-renovatie/btw-tarief-van-6-bij-renovatie-van-woningen

Wilt u weten wie uw netbeheerder is?

OFFERTE